Kijk bij het maken van je boodschappenlijstje, het kiezen van de ingrediënten voor de eco-spaghetti of tijdens het winkelen ook eens naar de Eco-score van je ingrediënten en ga voor milieubewuste keuzes.
Een spaghetti met Eco-score A of B ingrediënten
4 personen
Snel en makkelijk
Ingrediënten
- 1 blokje Boni groentebouillon
- 350 g Boni vegan gehakt
- 400 g Boni bio speltspaghetti
- 150 g Boni paprikareepjes (diepvries)
- 600 gr Boni bio tomatenstukjes
- 2 Boni bio wortelen
- 1 Boni bio courgette
- 2 kg Boni bio uien
- 2 teentjes Boni bio knoflook
- 250 g Boni bio emmental
- 1 el gedroogde oregano
- 3 el olijfolie
- 1 kl paprikapoeder
- zwarte peper
Bereidingswijze
- Los het bouillonblokje op in heet water.
- Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
- Snij de courgette in dunne schijven.
- Snij de wortelen in kleine stukken.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en doe er het (diepgevroren) quorngehakt in. Laat al roerend even stoven, roer er de diepgevroren paprikareepjes bij en schep om. Haal uit de pan.
- Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en stoof er de fijngesnipperde ui en knoflook in. Voeg de courgetteschijfjes en de stukjes wortel toe.
- Overgiet met het tomatensap en de groentebouillon. Breng aan de kook, dek af en laat op een zacht vuur 15 min. gaar worden.
- Mix de saus fijn, voeg het gestoofde vegan gehakt en de paprikareepjes toe en laat nog 5 min. pruttelen. Als de saus te dik is, voegt u wat tomatensap toe. Breng op smaak met peper, zout, oregano, paprikapoeder en tabasco.
- Breng intussen 4 L lichtgezouten water aan de kook, maak de spaghetti gaar en laat uitlekken.
- Dien de spaghetti op in diepe borden, lepel er de vegetarische bolognesesaus over en geef er de geraspte kaas bij.
In samenwerking met onze partner Boni.