Eco-spaghetti

Kijk bij het maken van je boodschappenlijstje, het kiezen van de ingrediënten voor de eco-spaghetti of tijdens het winkelen ook eens naar de Eco-score van je ingrediënten en ga voor milieubewuste keuzes.

Een spaghetti met Eco-score A of B ingrediënten

4 personen

Snel en makkelijk

  • 1 blokje Boni groentebouillon
  • 350 g Boni vegan gehakt
  • 400 g Boni bio speltspaghetti
  • 150 g Boni paprikareepjes (diepvries)
  • 600 gr Boni bio tomatenstukjes
  • 2 Boni bio wortelen
  • 1 Boni bio courgette
  • 2 kg Boni bio uien
  • 2 teentjes Boni bio knoflook
  • 250 g Boni bio emmental
  • 1 el gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper
  1. Los het bouillonblokje op in heet water.
  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
  3. Snij de courgette in dunne schijven.
  4. Snij de wortelen in kleine stukken.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en doe er het (diepgevroren) quorngehakt in. Laat al roerend even stoven, roer er de diepgevroren paprikareepjes bij en schep om. Haal uit de pan.
  6. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en stoof er de fijngesnipperde ui en knoflook in. Voeg de courgetteschijfjes en de stukjes wortel toe.
  7. Overgiet met het tomatensap en de groentebouillon. Breng aan de kook, dek af en laat op een zacht vuur 15 min. gaar worden.
  8. Mix de saus fijn, voeg het gestoofde vegan gehakt en de paprikareepjes toe en laat nog 5 min. pruttelen. Als de saus te dik is, voegt u wat tomatensap toe. Breng op smaak met peper, zout, oregano, paprikapoeder en tabasco.
  9. Breng intussen 4 L lichtgezouten water aan de kook, maak de spaghetti gaar en laat uitlekken.
  10. Dien de spaghetti op in diepe borden, lepel er de vegetarische bolognesesaus over en geef er de geraspte kaas bij.

In samenwerking met onze partner Boni.