Venkelrisotto met zalm

It’s Italian, but not as you know it. In deze risotto houden twee smaken elkaar perfect in balans: het vettige van zalm en het frisse, anijsachtige van venkel. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Ingrediënten

  • 1 l visbouillon (op basis van bouillonblokjes)
  • 0.5 citroen in plakjes
  • 4 zalmfilets zonder vel
  • 400 g venkel
  • 75 g boter
  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 150 ml droge witte wijn
  • 300 g risottorijst

    Bereiding

  1. Maak de venkel schoon, hou het venkelgroen apart en snij de knol en steeltjes in fijne reepjes.
  2. Breng de visbouillon met de plakjes citroen aan de kook in een kookpot.
  3. Neem de pot van het vuur, leg de zalmfilets in de hete bouillon en laat 15 minuten garen.
  4. Schep de vis uit het vocht en hou warm in aluminiumfolie.
  5. Smelt de helft van de boter in de wok, roerbak hierin de sjalotsnippers en de venkelreepjes zacht.
  6. Schep er de rijst door en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en glazig zijn, overgiet met de wijn en laat uitdampen.
  7. Voeg vervolgens steeds een pollepel warme bouillon toe en laat de bouillon zachtjes kokend door de rijst opnemen voor je een nieuwe lepel toevoegt, roer regelmatig met een houten lepel.
  8. Kook in 15 à 18 minuten beetgaar.
  9. Haal van het vuur en schep er de rest van de boter door en de zalm, breng op smaak met versgemalen peper en zout en laat nog 5 minuten.

Bekijk de video: