Wrap met knolselder

Herontdek een authentieke groente van bij ons met deze heerlijke wrap uit onze workshop ‘Think out of the lunchbox’. De bleekbruine, knoestige knolselder is misschien niet moeders mooiste, maar zit wel tjokvol vitamines.

    Ingrediënten

  • 500 g knolselder
  • 160 ml volle yoghurt
  • 5 el honingmosterd vinaigrette
  • 1 el vloeibare honing
  • 30 g walnoten
  • 1 appel
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 citroen (sap)
  • 4 wraps whole wheat
  • 250 g gerookte zalm

    Bereiding

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in fijne reepjes.
  2. Snipper de peterselie en de gerookte zalm fijn.
  3. Schil de knolselder, rasp tot de gevraagde hoeveelheid (500 g) en besprenkel met citroensap (tegen verkleuring).
  4. Meng de walnoten, de appel en de peterselie onder de knolselder.
  5. Meng vervolgens met de yoghurt, de vinaigrette en de honing.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Leg de wraps op een bord en schep op elke wrap royaal de selderie.
  8. Verdeel er de gerookte zalm over, rol op en serveer.
  9. Tips: Om tijd te besparen kan je een volledige knolselder raspen, eventueel blancheren en invriezen voor een volgende keer. Je kan de knolselder rauw verwerken, maar je kan hem ook even kort blancheren. Breng dan een kom water aan de kook en blancheer gedurende 1 à 2’. Giet af, spoel de knolselder onder koud water en laat uitlekken.

Bekijk de video: