Zeesterren

Fishsticks zoals je ze zelden ziet? Onze lesgeefster Ann leert je dit keer hoe je deze hippe zeesterren maakt. Ze komen recht uit de zee én uit onze workshop ‘Meer vis op het menu’!

    Ingrediënten

  • 350 g zalm (vers)
  • 400 ml visfond
  • 450 g aardappelpuree
  • 0.5 kl worcestershiresaus
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 ei
  • 200 g mayonaise
  • 2 kl sriracha
  • 1 plantje bieslook
  • 5 el broodkruim
  • 50 g bloem

    Bereiding

  1. Breng de visfond aan de kook en leg de zalm in de fond. Laat zachtjes pocheren gedurende 10 à 15 min afhankelijk van de dikte van het stuk zalm.
  2. Haal de kookpot van het vuur en laat de zalm hierin even afkoelen. Haal uit het vocht en hou apart.
  3. Maak intussen de aardappelpuree een beetje soepel met een vork.
  4. Hak het bieslook fijn, je zou 3 el moeten bekomen.
  5. Haal de zalm in vlokken uit elkaar en meng met de puree, de ketchup, de Worcesterchiresaus, 3 el broodkruim, het ei en 3 el gehakte bieslook.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Bebloem het werkoppervlak en stort de vismassa hierop uit. Maak een rechthoek van ongeveer 2.5 cm dikte. Steek sterren uit met een uitsteekvorm.
  8. Bedek de sterren met het overige broodkruim.
  9. Laat de boter smelten en strijk de sterren hiermee in.
  10. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8’ in de oven. Draai ze halverwege om.
  11. Meng de sriracha door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  12. Haal de sterretjes uit de oven zodra ze goudbruin zijn.
  13. Dien op met de mayonaise.

Bekijk de video: