Hoe slagen de brouwmeesters van AB InBev erin om alcoholvrije bieren te brouwen die barsten van smaak en trouw blijven aan het originele bier? Ontdek het in het kort met deze 4 weetjes.
1. Hoe wordt alcoholvrij bier gebrouwen?
Het brouwproces van alcoholvrij bier begint hetzelfde als bij regulier bier. Gemalen mout wordt gemengd met water en verwarmd om zetmeel om te zetten in suikers. Deze vloeistof, wort genaamd, wordt gekookt met hop voor smaak. Na fermentatie, waarbij gist suikers in alcohol omzet, wordt de alcohol verwijderd via vacuümdestillatie. Dit proces behoudt de authentieke smaak van het bier terwijl de alcohol wordt geëlimineerd.
2. Restalcohol wordt hergebruikt
De restalcohol ziet AB InBev trouwens niet als een afvalproduct. Zo wordt de verwijderde alcohol omgezet in een grondstof voor duurzame toepassingen, zoals het omzetten van restalcohol in biobrandstof, wat bijdraagt aan duurzame toepassingen zoals ontsmettingsalcohol of biobrandstof voor voertuigen.
3. Strenge kwaliteitscontroles
Tijdens het brouwproces ondergaan de bieren meer dan 300 kwaliteitscontroles, inclusief smaakproeven door een getraind proevers-panel om zeker te zijn dat de aroma’s en smaak behouden worden.
4. Veelzijdig gebruik van alcoholvrij bier
Alcoholvrij bier is bij uitstek geschikt voor het maken van mocktails of kan je perfect als alternatief gebruiken bij het koken van gerechten met bier.
Foodpairen met alcoholvrij bier
Ontdek hieronder hoe je de alcoholvrije bieren van Inbev combineert in of bij gerechten.
- Stella Artois 0.0: Deze verfrissende lager past goed bij lichte gerechten zoals salades, gegrilde vis en sushi.
- Leffe Blond 0.0: Met een rijke smaak is dit bier ideaal bij kaasplankjes, gevogelte en romige pastagerechten.
- Jupiler 0.0: Deze klassieke pils gaat goed samen met hartige gerechten zoals pizza, hamburgers en pittige snacks.
- Hoegaarden 0.0: Deze witbier met subtiele citrus- en koriandertonen past perfect bij zeevruchten, lichte pasta’s en Thaise curry.
• Mocktailinspiratie met alcoholvrijbier
Van zoet tot bitter, ook met alcholvrij bier kan je de meest fantastische cocktails creëren.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met onze partner AB InBev.