Aardbeien zijn de rode snoepjes van moeder natuur. In de lente en zomer zijn de Belgische aardbeien op hun best. Heerlijk zoet en sappig. De term ‘superfood’ lijkt wel speciaal voor aardbeien bedacht: ze zitten vol vitamine C en je mag er zoveel van snoepen als je wilt.
Hoe gezond zijn aardbeien?
Aardbeien bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C. In 100 g aardbeien (7 stuks) zit bijna de helft van je dagelijkse aanbevolen dosis vitamine C.
Hoe kies je kwaliteitsvolle aardbeien?
Aardbeien moeten stevig zijn, en er glanzend fris en helderrood uitzien. Matte of zachte vruchten zijn meestal overrijp. Let op, aardbeien zijn fragiel en kunnen slecht tegen warmte of langdurig transport.
Hoe snij je aardbeien ?
Hoe bewaar je aardbeien?
Aardbeien eet je best zo snel mogelijk op. Wil je ze toch voor de volgende dag bewaren? Zet ze dan op een droge en koele plek, maar niet in de koelkast omdat ze dan hun glans verliezen.
Laat de kroontjes aan de vrucht hangen. Vruchten met weke plekken gooi je beter meteen weg.
Je mag aardbeien alleen invriezen om er nadien coulis, jam of siroop van te maken. Eens ontdooid zijn aardbeien namelijk niet meer zo mooi en sappig.