Claudia staat gekend om haar lekkere en voedzame recepten, die zorgen voor meer energie. Met onderstaand ontbijt, lunch en dessertje kom je met veel power de dag door.
Claudia’s Granola
1 grote pot granola
Bereidingstijd: 30 min.
Ingrediënten
- 200 g havervlokken of speltvlokken
- 3 el honing
- 30 g amandelmeel
- 10 g cacaopoeder
- 50 ml water
- 4 el kokosolie of rijstolie
- 4 el zonnebloempitten
- 4 el pecannoten
- 4 el amandelstukken
- 4 el lijnzaad
- 80 g chocoladestukken (puur)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Neem een grote kom. Doe er de havervlokken in. Meng het amandelmeel met het cacaopoeder bij de havervlokken.
- Voeg het water en de honing toe. Meng er dan de kokosolie door.
- Voeg het lijnzaad, de zonnebloempitten, de amandelstukken en de pecannoten toe en meng goed.
- Neem een grote bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola over je bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Roer om en bak de granola nogmaals 5 à 10 minuten. Laat afkoelen en voeg de chocoladestukjes toe.
POWERTIP
Maak onmiddellijk twee grote porties, zo heb je extra voorraad tijdens de week.
Je kunt de granola bewaren in een grote, afgesloten pot..
Groene risotto met geitenkaas
2 personen
Bereidingstijd: 25 min.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook,fijngesneden
- 1 witte ui, fijngesneden
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 600 ml groentebouillon + 300 ml groentebouillon
- 150 g risottorijst
- 150 g groene diepvrieserwten
- 150 g spinazie of boerenkool (afhankelijk van het seizoen)
- verse munt (handvol)
- pistachenoten (gebroken)
- 100 g geitenkaas
- olijfolie
Bereidingswijze
- Neem een grote, diepe pan, doe er olijfolie in en bak de ui en de lente-ui samen met de knoflook kort aan.
- Voeg langzaam 600 ml groentebouillon toe. Laat zachtjes opkoken.
- Voeg de risottorijst toe en laat de bereiding ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer regelmatig om.
- Kook de groene erwten en doe ze dan samen met de munt, de spinazie en 300 ml groentebouillon in de blender.
- Mix tot een gladde saus en kruid af met peper en zout.
- Als de rijst gaar is, doe je er de groene saus bij en meng je alles nog 2 à 3 minuten op een laag vuur.
- Serveer op bordjes en brokkel er de geitenkaas en de pistachenoten over.
POWERTIP
Geen fan van geitenkaas? Vervang deze door feta of een andere zachte kaas.
Je kunt de kaas ook helemaal weglaten.
Powersnickers
10 à 12 snickers
Bereidingstijd: 40 min.
Ingrediënten
Havermoutlaag
- 180 g havermout
- 120 g amandelmeel
- 3 tl kokosolie
- 2 tl honing
- een snufje zout
- 120 ml amandelmelk
Karamellaag
- 12 medjouldadels
- 3 tl notenpasta
- 3 el kokosolie
- 1 el honing
- 80 g pinda’s
- 150 à 200 g pure chocolade
Bereidingswijze
De havermoutlaag.
- Mix in de blender de havermout fijn tot meel.
- Doe er het amandelmeel bij, de kokosolie, de honing, het snufje zout en de amandelmelk. Mix het geheel.
- Neem een vierkante bakvorm met bakpapier en duw er het havermoutdeeg in.
- Plaats in de diepvriezer.
De karamellaag
- Ontpit de dadels en week ze even in warm water.
- Haal ze uit het water en mix ze in de blender met de notenpasta, de kokosolie en de honing.
- Lepel de karamellaag over de havermoutlaag en duw er de pinda’s in.
- Plaats 30 minuten in de diepvriezer.
- Haal uit de bakvorm en snijd in repen.
- Smelt de chocolade au bain-marie en doop er de repen in.
- Laat ze afkoelen in de koelkast of de diepvriezer.
POWERTIP
Deze snickers bestaan uit goede vetten voor je lichaam.
Bewaar ze in de koelkast of in de diepvriezer
Voedzame recepten geven je energiepeil en je gezondheid een boost. Volgens Claudia één van de 7 stappen die je kunnen helpen naar meer rust in je leven. Ontdek er alles over in het webinar met Claudia Van Avermaet: meer rust in je leven in 7 stappen .
Lees ook: Creëer meer rust in je leven met deze 7 tips van Claudia Van Avermaet
Wie is Claudia Van Avermaet?
Claudia Van Avermaet, zus van gouden medaillewinnaar Greg Van Avermaet, is sportleerkracht en volgde diverse mindfulnesstrainingen. Claudia is gecertificeerd yogalerares en voedingscoach. Ze schreef ondertussen al 11 boeken over gezonde voeding, beweging en bewust in het leven staan.
In samenwerking met Lannoo.