Koken voor 2,5 euro per persoon. Ja hoor, dat kan.
Een ovenschotel voor 2,5 euro per persoon
4 personen
Ingrediënten
- 175 g vegetarisch gehakt
- 500 g Boni aardappelpuree (diepvries)
- ½ witte kool
- 3 wortelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 g cottagecheese
- 150 g gemalen mozzarella
- 1,5 el boter
- nootmuskaat
- zwarte peper
- zout
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de halve wittekool in fijne reepjes.
- Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Snij daarna in fijne blokjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Bereiding:
- Smelt 1 eetl. boter in een brede kokpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
- Voeg de wittekool en de wortelen toe en meng goed. Laat 10 min. stoven en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Besmeer een ovenschaal met 1/2 eetl. boter. Verdeel er de helft van de gestoofde groenten over. Bedek met het vegetarisch gehakt en daarna de cottage cheese. Verdeel er de rest van de groenten over en bestrooi met de geraspte mozzarella.
- Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan.
- Verwarm intussen de puree (instructies: zie verpakking).
In samenwerking met onze partner Boni.