Groenten fermenteren
Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden van fermenteren
Zuurkool ken je ongetwijfeld al. Maar wist je dat bijna alle groenten te fermenteren zijn? Ze zijn ideaal om toe te voegen aan een slaatje of om te gebruiken als bijgerecht.
In deze workshop ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over fermenteren en je krijgt handenvol tips & tricks mee naar huis om het zelf te proberen! Natuurlijk zijn er ook proevertjes.
Waarom fermenteren?
Fermenteren is een oude conserveringstechniek die heel wat voordelen oplevert voor je gezondheid en het milieu. Het is de perfecte methode om seizoensgroenten (die in het volle seizoen doorgaans ook goedkoper zijn) te verwerken en te bewaren. De bewaartechniek vraagt bovendien weinig energie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld groenten invriezen in de diepvriezer.
Wat haal je precies uit deze workshop?
- Ontdek technieken en de (gezondheids)voordelen van fermenteren
- Provençaalse groenten, ‘hot & spicy’-saus …? Ontdek hoe je fermenten maakt
Praktisch
- Individuele workshop.
- Prijs per deelnemer.
Vragen en antwoorden
-
Lekkere recepten ontdekken samen met een ervaren lesgever, in een professioneel uitgeruste keuken. Da’s waar het om draait tijdens je kookworkshop. Al het kookmateriaal en de ingrediënten staan voor je klaar, dus je hoeft zelf niets mee te brengen.
Eerst gaat de lesgever door het menu met de hele groep – maximaal 16 deelnemers – en dan is het jouw beurt! Je maakt in kleine groepjes de gerechten klaar, maar je kan altijd rekenen op de hulp van de lesgever. Die staat ook klaar met tips & tricks en antwoorden op al je vragen.
En wat is er minstens even belangrijk als het koken? Proeven natuurlijk. Je geniet van je eigen creaties en die van de andere groepjes. Bij je maaltijd krijg je een bijpassend drankje (bier, wijn, frisdrank en water), voor deelnemers jonger dan 16 jaar enkel frisdrank en water. Smakelijk!
-
Voor de vermelde prijs bij een kookworkshop kan je rekenen op:
- glaasje cava
- receptenboekje
- professionele keuken
- alle ingrediënten en het nodige materiaal
- begeleiding van een ervaren lesgever
- maaltijd en een drankje
- cleaning-service voor de opkuis en afwas
- gratis parking