Frambozenyoghurtmuffins

Ook een dessertje mag uiteraard niet ontbreken in je picknickmand. Deze frambozenyoghurtmuffins zijn om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

30 minuten

  • 1 kl bakpoeder
  • 270 g bloem
  • 1 kl vanille-extract
  • 200 ml volle yoghurt
  • 170 g fijne suiker
  • 2 Spar eieren
  • 125 g verse frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet de muffinvorm in met boter en bestuif hem daarna met bloem. Klop alle overtollige bloem weg.
  3. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop de yoghurt, eieren, vanille-extract en suiker in een maatbeker op.
  4. Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en roer alles voorzichtig met een houten lepel.
  5. Voeg de frambozen toe en roer lichtjes door.
  6. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en laat de muffins 15 tot 20 minuten bakken.
  7. Test na 15 minuten of ze gaar zijn door een houten prikkertje in het midden van een muffin te steken. (Het prikkertje moet schoon zijn als het er weer uit komt.)

Picknick recepten

Twee picknick-recepten voor wraps die je makkelijk kan meenemen. We zorgen ook nog voor een lekker fris drankje én een dessertje dat niet mag ontbreken in je picknickmand. Leg je picknickdeken maar al klaar!

inspire.svg

Laat je inspireren