Gefermenteerde prinsessenboontjes
Ja, ook met prinsessenboontjes kan je verrassen. Door ze te fermenteren! 20 minuutjes werk en (minstens) 10 dagen wachten, en dan heb je heerlijk zachte boontjes. Wist je dat ze door het fermentatieproces ook beter verteerbaar worden? Lectine, een stof die darmschade kan veroorzaken, wordt namelijk afgebroken. Waar fermenteren al niet goed voor is.
Ingrediënten
Duur: 20 min.
- 250 g prinsessenboontjes
- 2 teentjes look
- 3 takjes verse dille
- 12 g fijn zeezout
Bereidingswijze
- Was en snij de uiteinden van de boontjes.
- Pel de teentjes look en leg ze onderaan in je beugelpot.
- Vul je beugelpot tot 2 cm onder de rand door de boontjes rechtop te zetten.
- Steek de takjes dille tussen de boontjes. Maak een pekelbad van 12 g fijn zeezout met 500 ml water.
- Meng goed tot het zout is opgelost.
- Vul de beugelpot met dit mengsel tot 1 cm onder de rand (de boontjes staan rechtop en klemmen elkaar, dus er moet geen drukkingsmiddel voorzien worden).
- Plaats je pot op een schoteltje en bewaar op kamertemperatuur (niet in direct zonlicht).
- Trek de komende 10 dagen dagelijks minstens 1 keer aan het lipje van de pot om de ontstane druk te doen ontsnappen.