Chai thee koekjes

Ontdek hoe je met de heerlijke mix van chai kruiden en een vleugje zoetigheid de perfecte chai koekjes kunt bakken voor een warme en gezellige traktatie.

Ingrediënten

± 18 koekjes

Bereidingstijd: 20 minuten
Afkoeltijd: 25 minuten
Baktijd: 20 - 25 minuten

  • 270 g boter, op kamertemperatuur
  • 110 g Tiense Ruwe Bietsuiker + extra om
  • te strooien
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el chai kruidenmix 
  • 1 el Earl Grey thee (fijn, uit een
  • theezakje)
  • 320 g bloem, gezeefd
  • 1 tl zout 

In samenwerking met Tiense suiker.

Bereiding

  1. Mix de boter en Tiense Ruwe Bietsuiker met een keukenrobot gedurende 2 minuten tot een romig geheel. 
  2. Voeg het vanille-extract, de chai-kruiden, de Earl Grey thee, de bloem en het zout toe. Mix op lage snelheid tot alles net gemengd is.
  3. Bebloem het deeg en rol uit op een stuk bakpapier tot ongeveer 0,5 cm dikte. Laat 20-25 minuten in de koelkast opstijven.
  4. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  5. Snij ronde koekjes uit met een koekjesuitsteker en leg deze op de bakplaten. Stempel de koekjes met de koekjesstempel. 
  6. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven (bak één bakplaat tegelijk).
  7. Bestrijk de warme koekjes met een beetje water en strooi er Tiense Ruwe Bietsuiker overheen. 
  8. Laat de koekjes ongeveer 10 minuten op de bakplaat rusten voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen. 

Zelf Chai kruiden maken ?

inspire.svg

Laat je inspireren