Chai thee koekjes
Ontdek hoe je met de heerlijke mix van chai kruiden en een vleugje zoetigheid de perfecte chai koekjes kunt bakken voor een warme en gezellige traktatie.
Ingrediënten
± 18 koekjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Afkoeltijd: 25 minuten
Baktijd: 20 - 25 minuten
- 270 g boter, op kamertemperatuur
- 110 g Tiense Ruwe Bietsuiker + extra om
- te strooien
- 2 tl vanille-extract
- 1 el chai kruidenmix
- 1 el Earl Grey thee (fijn, uit een
- theezakje)
- 320 g bloem, gezeefd
- 1 tl zout
In samenwerking met Tiense suiker.
Bereiding
- Mix de boter en Tiense Ruwe Bietsuiker met een keukenrobot gedurende 2 minuten tot een romig geheel.
- Voeg het vanille-extract, de chai-kruiden, de Earl Grey thee, de bloem en het zout toe. Mix op lage snelheid tot alles net gemengd is.
- Bebloem het deeg en rol uit op een stuk bakpapier tot ongeveer 0,5 cm dikte. Laat 20-25 minuten in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Snij ronde koekjes uit met een koekjesuitsteker en leg deze op de bakplaten. Stempel de koekjes met de koekjesstempel.
- Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven (bak één bakplaat tegelijk).
- Bestrijk de warme koekjes met een beetje water en strooi er Tiense Ruwe Bietsuiker overheen.
- Laat de koekjes ongeveer 10 minuten op de bakplaat rusten voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.