Lauwe linzensalade met champignons
Deze lauwe linzensalade met champignons zet je makkelijk op tafel en is daarbovenop nog eens ultra-gezond ook!
Ingrediënten
4 personen
- 2 tomaten
- 3 stengels groene selder
- 1 plantje platte peterselie
- 400 g oesterzwammen
- 2 teentje knoflook
- 150 g zwarte linzen (beluga)
- 3el geroosterde zadenmix
- 3 el olijfolie
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
Bereidingswijze
- Pel de knoflook en plet lichtjes met de platte kant van een groot mes. Doe samen met de linzen en tomaten in een kookpot en voeg water toe tot alles onder staat. Breng aan de kook en laat ± 20 min. stoven op een zacht vuur tot de linzen net gaar zijn.
- Snij intussen de selder in dunne halvemaantjes en scheur de oesterzwammen in grove stukken.
- Haal de tomaten en het knoflook uit de pot met linzen en giet de linzen af.
- Plet de tomaten en het knoflook en voeg opnieuw toe aan de linzen. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn toe, kruid naar smaak met zwarte peper en zout en meng goed.
- Verhit 2/3 van de gewone olijfolie in een pan en stoof de selder ± 10 min. beetgaar. Haal uit de pan en hou even apart. Doe de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de oesterzwammen op een hoog vuur mooi goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
- Hak de platte peterselie grof en meng samen met de selder onder de intussen lauwe linzen.
- Verdeel de linzensalade over de borden, leg er gebakken oesterzwammen op en werk af met de geroosterde zaden.
In samenwerking met Bio-Planet