Salade van geroosterde groenten met hummus en kruidige feta

Deze salade van geroosterde groenten met hummus en kruidige feta zet je makkelijk op tafel en is daarbovenop nog eens ultra-gezond ook!

Ingrediënten

4 personen

  • 1 bloemkool
  • 2 wortelen
  • 2 rode bieten
  • 1 limoen
  • 1 plantje koriander
  • 1 rode ui
  • 170 g hummus
  • 100 g feta
  • 150 g grove bulgur
  • 3 el olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 kl za’atar
  • 1 kl nigellazaadjes (zwarte komijn)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de bloemkool in roosjes.
  3. Schil de wortelen en snij in halvemaantjes van 2 cm dik. Schil de rode bietjes en snij in even grote blokjes. Snij de rode ui in ringen van zo’n halve cm dik.
  4. Leg alle groenten op een bakplaat, voeg de olijfolie en het paprikapoeder toe en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout en bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.
  5. Overgiet intussen de bulgur met koud water en laat ± 10 min. rusten.
  6. Knijp er met je handen het vocht goed uit de bulgur. Rasp de limoen en pers uit. Voeg de zeste en het sap toe aan de bulgur en kruid met peper en zout.
  7. Hak de korianderblaadjes grof.
  8. Plet de feta met een vork en meng er de extra vierge olijfolie, de za’atar en de helft van de koriander onder.
  9. Haal de groenten uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de bulgur en de feta. Werk af met wat nigellazaadjes en een lepel hummus.
     
Liever 100% plantaardig

Vervang de feta door een plantaardig alternatief voor yoghurt. Gebruik ‘Greek style’ voor een dikkere textuur.

In samenwerking met Bio-Planet

Snel én gezond koken? Het kan!

Bekijk hier een mooie selectie van beproefde recepten die zo gemakkelijk én gezond zijn.

inspire.svg

Laat je inspireren