Gebakken kalkoenfilet met kokosmelk

Voor dit barbecue recept met gebakken kalkoenfilets heb je enkel nog citroen, verse gember en kokosmelk nodig. Magere vleessoorten zoals kip of kalkoen zijn een goed idee indien je graag lekker én lijnvriendelijk wilt barbecueën.

Ingrediënten

4 personen.

  • 4 kalkoenfilets
  • 2 citroenen
  • 4 cm verse gember
  • 200 ml kokosmelk

Recept van Bio-Planet.

Bereidingswijze

  • Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze. Hak de gember grof.
  • Doe de kalkoenfilets in een kom en overgiet met de kokosmelk en het citroensap. Voeg ook de zeste en de gember toe.
  • Kruid met zwarte peper en laat zeker een uurtje marineren in de koelkast (een hele nacht is ideaal).
  • Haal de kalkoen net voor het grillen uit de marinade en leg eerst op de hete kant van de BBQ tot beide kanten mooi gegrild zijn. Leg dan op de matig hete kant van de BBQ, dek af en laat nog zo'n 6 à 8 min. verder garen tot een kerntemperatuur van 70 °C.
  • Haal van de BBQ en laat nog even afgedekt rusten. Scheur in stukjes of snij in kleine partjes.

Gezonder barbecueën met gevogelte

Wil je graag lekker én lijnvriendelijk barbecueën? Dan zijn magere vleessoorten zoals kip of kalkoen een goed idee. Ontdek hier onze tips en weetjes voor de bereiding van gevogelte op de barbecue.

inspire.svg

Laat je inspireren