Gebakken kippenbouten met rub van paprika en curry
Deze gebakken kippenbouten zijn lekker kruidig met een rub van zout, cayennepeper, paprikapoeder en currypoeder. Bak ze in de pan of leg ze op de barbecue. Afwerken doe je met wat gehakte peterselie en je serveert ze met wat mosterd.
Ingrediënten
4 personen.
- Kippenbouten
- Cayennepeper
- Paprikapoeder
- Currypoeder
- Olijfolie
- Gehakte peterselie
- Mosterd
Recept van Devos & Lemmens.
Bereidingswijze
- Doe de kippenbouten in een kom en besprenkel rijkelijk met zout, cayennepeper, paprikapoeder en currypoeder, meng goed zodat de kippenbouten mooi egaal gekruid zijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan en leg er de kippenbouten in. Kleur ze eerst zo’n 5 minuten aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze dan een 20 à 30 minuten op een lager vuur verder garen onder deksel.
- Leg de kippenbouten op een plankje, besprenkel met de peterselie en serveer met de mosterd. Smakelijk!