Koken met restjes? Kies voor quiche

Maak van deze quiche jouw geheime wapen om restjes om te toveren tot een geslaagd gerecht. Ideaal om je koelkast op te ruimen én je bord te vullen met smaak. In dit recept stelen zomergroenten en roomkaas de show – simpel, lekker en altijd een succes.

Quiche met roomkaas en geroosterde zomergroenten

Bereidingstijd - 15 min.
Gaartijd - 80 min.
4 porties

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 6 kerstomaten
  • 150 g roomkaas natuur
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

Voorbereiding

  1. Snij de aubergine en de courgette in blokjes van ± 1,5 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.
  3. Snij de kerstomaten in 2.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding

  1. Doe de paprika's, de courgette en de aubergine in een ovenschaal en voeg de olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Bak 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Leg het bladerdeeg in een quichevorm. Bedek met een vel bakpapier en vul met bakbonen of droge linzen.
  3. Haal de groenten uit de oven wanneer ze mooi gegrild zijn en zet dan de quichebodem ± 12 min. in de hete oven.
  4. Roer ondertussen de eieren los en voeg de roomkaas en de room toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Haal de bodem uit de oven en haal er het bakpapier met de bonen uit. Vul de quiche met de groenten en overgiet met het eiermengsel. Verdeel er de halve kerstomaatjes over en zet 30 à 40 min. in de hete oven tot de quiche mooi goudbruin is.

Tover meer quiche op tafel

De opties om quiche te koken zijn eindeloos, want met een goeie basis kan je allerlei kanten uit. Meer inspiratie nodig? Die ontdek je hier.

inspire.svg

Laat je inspireren